Patronen accessoires

Published : 07-08-2016 20:35:27
Categories : ADVIEZEN , De motieven

Patronen accessoires

Indien je uw blik wenst te moderniseren is het noodzakelijk te weten hoe je accessoires met een patroon moet dragen en hoe je motieven kunt coördineren. Het is beter om sommige regels te kennen en ze te volgen om fouten te voorkomen.

Weten hoe om te dragen en matchen gedessineerde accessoires is een essentieel punt als je wilt om je look te moderniseren.

Alvorens verder in detail te gaan laat ons beginnen met de basis regel :

Als je kiest om een accessoire met een motief te dragen is het aanbevolen dit te doen met een outfit met effen basische onderdelen, anders zou het fout lijken.

Anderzijds, als je kiest om effen accessoires te dragen, kun je ze in evidence brengen bijvoorbeeld samen met een hemd met bloemen of met een stipjes patroon.

1 : Het is nuttig om kleuren te herhalen

Deze eerste regel is de voornaamste van alle : om verschillende patronen te mengen, moeten ze tenminste een kleur in gemeen hebben.

Een kleurherhaling laat toe om twee verschillende motieven samen te associëren en dit kan mooi complementair zijn.

Eerste optie

Combineer twee motieven met de hoofdkleur om de kleurherhaling naar voren te brengen.

Bij voorbeeld : een bordeaux rode stropdas met een paisley patroon en een bordeau rode pochette met witte puntjes.

Cravate avec un superbe motif cachemire couleur rouge bourgogne ton sur ton. Tous les produits Pochette rouge bordeaux avec motif à pois blancs. Un accessoire tendance et original. Livraison en France, Belgique et Luxembou

Tweede optie

Harmoniseer een accessoire met een dominerende kleur en een tweede accessoire met een gemene kleur om een meer complexe stijl te bekomen.

Bij voorbeeld : een roze strikje met een vakjes motief en een marineblauwe pochette met rose bloemetjes om het kleur te herhalen.

Ce nœud papillon rose est décoré de motifs rectangulaires ton sur tonPochette élégante avec fleurs roses sur fond bleu marine. L'accessoire idéal pour un mariage avec thème fleurs ou pour compléter


De kleuren moeten niet noodzakelijk dezelfde zijn maar ze moeten dicht bij elkaar lijken zodat hun combinatie van zichself gaat.

 

2: Geef voorkeur aan een groot en een klein patroon

Als je accessoires zou kiezen met motieven van dezelfde grootte zou je stijl nogal zwaar kunnen lijken.

Bij voorbeeld : een blauwe vlinderdas met een toon op toon patroon van  grote bloemen en een pochette met een royal paisley motief in middelblauw en wit tonen.

Blauwe vlinderdas met prachtige bloemenmotiefDeze pochette met een koninklijke Paisley patroon in schaduwen van medium blauw is beschikbaar in de « cascade » voorgevouwde stijl

3: Combineer twee dezelfde gedrukte stoffen

Voor een simpeler en meer klassieke allure, bijvoorbeeld om naar het kantoor te gaan, kun je accessoires met gelijkaardige patronen combineren.

Bij voorbeeld : Een blauw strikje bedrukt met royal paisley en een pochette met een blauw paisley patroon.

Een vlinderstrik met een koninklijke Paisley patroon in schaduwen van medium blauwDeze pochette met een mooie blauwe paisley patroon op creme achtergrond is beschikbaar in de « cascade » voorgevouwde stijl

 

4: Kies een fel gecontrasteerd kledingstuk samen met een zachter motief

De keuze van een kledingstuk met een gecontrasteerd patroon en een ander met zachtere tinten is een ideale manier om versieringen te harmoniseren.

Bij voorbeeld : een marineblauwe vlinderdas met rose bloemen en een pochette met een patchwork van geometrische vormen in de lichtrose tinten.

Vlinderstrik met roze bloemen op een marineblauwe achtergrondDeze pochette met een patchwork patroon van driehoeken en vierkanten in tinten van zacht roze

De onfeilbare motieven combinaties

1: Stel stippen samen met een tartan en met strepen

De ronde vorm van stippen compenseert de rechte lijnen van de strepen of van het tartan motief en dit brengt diversiteit aan uw figuur.

Zoals hoger vermeld is het aangeraden om een motief met grote stippen samen te combineren tot een accessoire met een kleine lijnen patroon, of omgekeerd.

Bij voorbeeld : een bordeau rode das met witte stippen en fijn gestreepte bretellen in de grijs, bordeau en wit tinten.

Klassieke blauwe stropdas met witte stippen op een bordeauxrood achtergrondBretellen gestreept in de grijze, bordeauxrood en witte kleuren met goudenkleurige clips.

2: Overweeg de strepen als zijnde een neutraal patroon

Een motief met strepen is gemakkelijk te passen bij andere versieringen. Inderdaad, strepen gaan zowel bij een paisley motief, een geometrisch patroon of ook nog bloemen. Dus als u zou aarzelen, opteer voor strepen!

Bij voorbeeld : een stropdas met grijze en witte strepen op een carbon zwarte achtergrond en een pochette met een staal grijs op wit filigraan motief.

Das met diagonale strepen in grijs en wit op een carbon zwart achtergrondEen pochette met watermerk patroon in staalgrijs op witte achtergrond

3: Kies voor zwarte, witte, grijze versieringen

De combinatie van zwarte, witte, grijze versieringen is een perfecte mogelijkheid voor beginnelingen.

Bij voorbeeld : een zwarte das met een wit paisley patroon samen met een pochette in een zwart en grijs slangenvel motief.

Das met een prachtige witte en zwarte Paisley patroonEen pochette met een ingewikkeld driehoekig patroon in groen, zwart en wit, beschikbaar in de « cascade » voorgevouwde stijl

Er zijn natuurlijk nog andere mogelijke combinaties, maar met deze basis regels kunt u nu de kunst van het harmoniseren van patronen bemeesteren.

En nu, doe jezelf plezier en aarzel niet om je creaties op onze Facebook pagina te delen.

Related products

Related posts

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Scroll To Top