Een stropdas moet worden gekozen met de grootste zorg

Published : 04-12-2016 21:16:04
Categories : ADVIEZEN , De stropdassen

Een stropdas kan gedragen worden onder uiteenlopende omstandigheden, bij verschillende gelegenheden.

Het kan worden gedragen in de vrije tijd, op het werk of voor speciale gelegenheden.

Maar men beseft dat in veel gevallen een stropdas wordt gekozen met een zekere nonchalance, zonder zich echt zorgen te maken over de echte  aantrekkelijkheid van deze zeer belangrijke kleding accessoire.

Kies eerst de breedte van de das

Zelfs als je een mooi patroon met een passende kleur hebben gekozen blijft er de kwestie van de breedte van je das, dit is een even wezenlijk punt. De breedte van de stropdas moet worden afgestemd op uw totale outfit.

Choisir se cravate: la bonne largueur, le choix de la matière et bien l'assortir

Het is noodzakelijk om rekening te houden met je figuur, de stropdas zal breder moeten zijn met een grotere schouderbreedte en fijner met een smallere schouderbreedte zijn. Er is ook een elementaire regel om de breedte te kiezen, de overeenstemming met het lapel van uw vest.

Een stropdas kan niet te smal of te breed zijn, het moet een breedte hebben die geschikt is voor de verhoudingen van de kraag van je vest en hemd.

Choisir la largueur de sa cravate en fonction de la taille du revers de son col

Denk altijd aan het eindresultaat, het geheel van je outfit.

Als u een bescheiden schouderbreedte hebt moet u denken aan een smalle stropdas, ook wel "slim" genoemd . Met een brede morfologie moet je jezelf oriënteren tot een brede das.

En het vraagt om een mooie knoop

Dus moet de knoop van je das evenredig aan uw silhouet zijn.

En een stropdas moet mooi geknoopt zijn. Met een knoop dat niet perfect verlies je all het effect.

Le noeud de cravate adapté à votre carrure et votre style

Er zijn vele soorten stropdas knopen, bijvoorbeeld: de Windsor, de Atlantische Oceaan, de Pratt, de Eldredge, de Drie-eenheid, de Militaire, en ga zo maar door.

Maar de simpele knoop is de meest voorkomende. Dit is het meest gebruikte en het is het gemakkelijkst te maken. Het past bij de meeste dassen en bijna alle hemd kragen. Het is perfect voor alle silhouetten.

comment bien nouer sa cravate

Het is ook noodzakelijk om het juiste weefsel te kiezen

Welke stof moet je kiezen ? Er zijn er zo veel !
Deze vraag is net zo belangrijk als de keuze van de kleur.

choisir la matière de sa cravate: soie, lin, coton, laine, et plus

Zijden blijft bij uitstek de stof voor de meest elegante stropdassen, op het kantoor of voor belangrijke gebeurtenissen. Het is een nobel en duurzame stof.

Een zijden stropdas kan ook worden gedragen voor meer casual activiteiten als u een geschikte kleur of patroon kiezt voor de meest elegante stropdassen.

Choisir la matière de sa cravate en lin, coton, soie, laine

Wol is een ander essentieel weefsel, evenals katoen of linnen.

Elk van deze materialen heeft zijn eigen kenmerken, dat het vatbaar maken voor combinaties met bepaalde outfits, of dat best passen bij bijzondere momenten.
 

We vergeten soms de schoonheid van een gebreide stropdas in een ontspannen atmosfeer of een linnen das op een mooie zomerse dag.

Je hoeft nog steeds het kleur te kiezen

Een moeilijke keuze die afhankelijk van verschillende factoren, de kleur van het shirt, de kleur van het vest, het kostuum, etc.

In elk geval is het noodzakelijk dat de kleuren harmoniseren en is het noodzakelijk om te weten of de gehele outfit een bepaalde formalisme moet hebben.

choisir la couleur de sa cravate: bien assortir les couleur de sa tenue

Kleuren herhaling is uiterst belangrijk. Een dominante kleur in uw stropdas moet een herinnering hebben in een ander item van je outfit, shirt, jas, pochette. Je moet ervoor zorgen dat alle kleuren harmonieus zijn.

Om jezelf te helpen kunt u beroep doen op een chromatische cirkel, dat is een geordende weergave van kleuren. Het zal nodig zijn om een beetje dokumentatie te vinden over complementaire kleuren, contrasten en tinten. Als u wilt, zal het internet u vele methoden helpen vinden.

roue chromatique pour choisir la couleur de sa cravate

Maar uw goede smaak en een zekere matiging zullen u ook in uw keuze helpen.

Als je naar uw combinatie van kleuren kijkt en dat je intuïtief realiseert dat het je niet helemaal bevalt, dan is het de juiste combinatie niet. Als je echt geen twijfel over uw kleurenschema, dan is dat uw keuze is goed.

assortir s cravate avec sa chemise noir et blanc

Dit is iets dat ziet en voelt. Mensen om je heen zal uw indruk bevestigen.

Related posts

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Scroll To Top