Het Liberty motief

Published : 19-02-2017 12:18:53
Categories : ADVIEZEN , De motieven

Het Liberty motief

Terwijl de charme en elegantie van stoffen uit het Liberty huis niet meer een twijfel is, gaat het debat nu over de beste manier om deze bloemen en originele prenten met je outfit te combineren.

Om misstappen te voorkomen adviseer ik u sterk aan voor eenevenwichtige en harmonieuze outfit te kiezen. Het Liberty patroon is uitstekend als het gaat om accessorizing van je outfit: riem, vlinderdas, das, pochetten, bretels, ...

Maar voordat wij u een aantal voorbeelden van stijlen voorstellen laat ons beginnen met een beetje geschiedenis ...

In 1875, opende Arthur Lasenby Liberty de globetrotter en leerling lakenkoper een stoffen winkel op Regent Street in Londen.

Liefhebber van kleuren en producten uit Azië, besloot hij om alle soorten goederen uit het Oosten te verkopen: Indiase stoffen, Japanse waaier, porselein en Chinese zijde ... Zijn voorraad, bleef echter meestal gemaakt van stoffen.

Arthur Lasenby Liberty kwam vervolgens in contact met Thomas Wardle, een verver en drukker uit Leek, die ooit had gewerkt om een nieuwe impuls te geven aan plantaardige kleurstoffen. De deze die Wardlet maakte voor de geïmporteerde zijde van Liberty kenden meteen een succes; ze kregen als bijnaam de "artistieke kleuren van Liberty."

Het succes van de winkel groeide ongelooflijk , en Liberty richte zich tot de beste ontwerpers om nieuwe patronen te maken. Deze werden geweven of gedrukt in Groot-Brittannië en Frankrijk en werden verkocht als "Liberty" patronen.

In 1950 verscheen het eigentijdse stijl; de psychedelische en kleurrijke patronen van de jaren 1960 maakten plaats voor de majestueuze ornamenten van het volgende decennium en bloemrijke bekleding patronen van de jaren 1980 en daarna de zwart-wit tekeningen van de vroege jaren 1990.

De stoffen van de Liberty dassen en vlinderstrikken voorgesteld door de Haberdasher winkel zijn afkomstig uit de oorspronkelijke fabriek "Liberty Art Fabrics!"

Liberty vlinderdas

 Noeud papillon noir Liberty Art Fabrics inspiré par William Kilburn. Modèle aux fleurs contrastées.

 

Liberty dassen

Cravate bleue Emma & Georgina avec motif Liberty. Issu de la manufacture d'art

Cravate rose au motif floral dense dont le tissu provient d'une collection d'imprimés

Cravate Orange Pepper. Le motif Pepper a été conçu pour Liberty par le Studio du prince Jack en 1974.

Related posts

Share this content

Add a comment

 (with http://)

Scroll To Top